Om Astrid Ingebjørg Swart 

 

Astrid Ingebjørg Swart er samisk sjaman fra Tana i Finnmark. Hun er grunnlegger av Sarahkkas et kurs og utdanningssenter innen samisk sjamanisme som ble etablert i 2008. Hun er festivalsjef for Sarahkkas samisk urfolksfestival arrangert siden 2018. Hun tilbyr formidling av samiske tradisjoner, kurs, foredrag, seremonier og er utøvende scenekunstner. 

Astrid er arvtaker og bærer av helbredertradisjonen etter en anerkjent noaide. Astrid er samisktalende og har sterk forankring i den tradisjonelle samiske kultur, hvor begge foreldre var samiske.

Hun bruker sine medfødte evner til å hjelpe andre mennesker. Hun jobber som sjaman og naturterapeut på Smestad Helsesenter. 
 

Hun underviser i sjamanisme og samiske tradisjoner som utgangspunkt. Hun underviser i Asker, Sarpsborg, Elverum, Herøy i Nordland, Tromsø, Danmark, Sverige og Tyskland.

I samiske kontekst er det vanlig at helbredertradisjonen går i arv. Hun er arvtaker av sjamantradisjonen etter en kjent ”læser” i Tana, Jovnna-Jovvna.

Astrid Ingebjørg er kjent internasjonalt og nasjonalt gjennom media. Hun tar oppdrag fra utlandet med tolk som oversetter fra norsk og til det språket som er ønskelig.

Hun holder foredrag om samisk sjamanisme og hun tar oppdrag for bedrifter, Hun holder også kurs i ditt lokalområde om det er ønskelig. Ta kontakt med Astrid for mer informasjon.

 • Astrid Swart har gått i lære hos Ailo Gaup og Eirik Myrhaug. Hun har studert sjamanisme i 8 år hos ulike læremestre.

 • Astrid har bidratt i "Året rundt snakkepakken på samisk" et materiell for samisk kultur og språkarbeid for barnehage og skole (2017)

 • Astrid Swart er medforfatter i fagboken "Samiske stemmer i barnehagen" Fagboken fokuserer på å ivareta urfolksrettigheter. Formidle og gi barn kjennskap til samiske urfolks språk, verdier, historie og tradisjoner. 
  Cappelen Damm Akademisk Universitetsforlag (2021) 

 • Utdannet og sertifisert kinesiolog ved pedagogisk kinesiologi i Larvik.

 • Astrologiskolen Herkules i Oslo

 • Naturmedisinsk utdannelse i soneterapi med grunnleggende kinesisk - medisin på Axelson Skole i Oslo

 • Mat som medisin: Peter Torsell

 • Grunnmedisin: Tunsberg Medisinske Skole

 • Helsesekretær treårig videregående skole i Oslo

 

Henvendelser til Astrid Ingebjørg Swart, vennligst bruk kontaktskjema under.

Your details were sent successfully!