top of page

fre. 14. juni

|

Hovedhuset

Poetisk dialog

Tre forfattere, på ulikt vis, samtaler om behovet for nye fortellinger i skjønn- og faglitteratur.

Poetisk dialog
Poetisk dialog

Tid og sted

14. juni 2024, 17:00 – 18:00

Hovedhuset, Eidsfoss, Norge

Om arrangementet

Hvilke fortellinger trenger vi i dag? Hvilke fortellinger trenger fremtiden? Hva med fortellingene i underholdning - og forlystelse? I private og offentlige rom. Tvinger klima- og naturkrisen frem nye fortellinger, en ny type samtale? Holder det å flikke på gamle fortellinger, eller må noe helt nytt inn? 

Erland Kiøsterud, Odin Lysaker og Martin Lee Mueller samtaler om utviklingen av skjønn- og faglitteratur.

Erland Kiøsterud er romanforfatter og essayist. Hans oeuvre består av 24 romaner og 5 essaybøker. I sine essays og romaner de siste femten årene utforsker han volden som forutsetning for vår eksistens og mulige overganger fra en menneskesentrert til en natursentrert måte å tenke, leve og skape kunst på.

Odin Lysaker er filosof, poet og professor ved Universitetet i Agder. Han er særlig opptatt av naturfilosofi, og hans siste bok er Ecological Democracy: Caring for the Earth in the Anthropocene (Routledge 2023, som kan lastes ned gratis her). Her er Lysaker blant annet opptatt av den samiske poeten Nils-Aslak Valkeapää.

Martin Lee Mueller er filosof og forfatter. Han er daglig leder ved Arne Næss Center for Ecology and Philosophy i Oslo og med-grunder av Motstrømsfestivalen, som årlig feirer laksens tilbakekomst til Akerselva.

Journalist Inger Synnøve B. Barth opptrer som mediator og leser tekster fra Synnøve Persens nye bok, Balvvat bullet, skyene brenner. Hør henne snakke om boka her: Pod 24: Alvvaiduhttit; Gjøre verden modig nok.

Foto: John Trygve Tollefsen, Lars Verket og Birgitta Eva Hollander. 

Dele dette arrangementet

bottom of page