top of page

lør. 15. juni

|

Hovedhuset

Sjamanen og psykologen: fiender eller følgesvenner?

Per Espen Stoknes vil se på dagens konflikt-linjer og mulige møtepunkter for psykologi og sjamanisme fremover

Sjamanen og psykologen: fiender eller følgesvenner?
Sjamanen og psykologen: fiender eller følgesvenner?

Tid og sted

15. juni 2024, 14:30 – 15:30

Hovedhuset, Eidsfoss, Norge

Om arrangementet

Hvorfor er det fortsatt mistillit mellom moderne psykologi og sjamanisme, og hvordan dette kan løses? Kanskje trengs en ordentlig sjele-reise for å hente tilbake psykologi-fagets tapte sjel?

Per Espen Stoknes vil se psykologisk på sjamanisme og med et sjamansk blikk på psykologi-faget, og i forelesningen oppsummere noe av sitt arbeid over 30 år på feltet, siden 'Sjelens Landskap' utkom.

Per Espen er psykolog med PhD i økonomi fra universitetet i Oslo. Han har holdt TED Talk og sitter som meddirektør ved Senter for bærekraft og energi ved BI. Han er kjent internasjonalt gjennom sitt arbeid innenfor bærekraft og har skrevet flere bøker. Blant disse er Sjelens Landskap (1997), Tomorrow's Economy (2021) og What We Think About When We Try Not To Think About Global Warming (2015). Han er også medforfatter i Earth for All (2022) og var vitenskapskoordinator for Earth4All prosjektet i den globale tankesmien Club of Rome.

Selv forteller han at han har vært interessert i sjamanisme i 30–40 år, og ønsker nå å oppsummere sin viten offentlig på Sarahkkas urfolkfestivalen 2024.

Dele dette arrangementet

bottom of page