top of page

søn. 16. juni

|

Eikernvannet

Vannseremoni

Jessica Ullevålseter og Jane Folsted inviterer på vannseremoni.

Vannseremoni
Vannseremoni

Tid og sted

16. juni 2024, 13:00 – 14:00

Eikernvannet, Eidsfoss, Norge

Om arrangementet

Jessica Ullevålseter jobber med vann som et hologram for empati for hele skaperverket. Hun følger en sufi filosofi som sier at det finnes bare en Hellig Bok; den av Naturen. På denne måten lar hun seg inspirere av alle verdenssyn og religioner. I 2019 ble hun invitert med av Eirik Myrhaug og Arkitisk Sjamansirkel til det hellige fjellet Aahkansjurtje. I etterkant har hun vært del i Motvind og jobbet med aktivisme for de samiske og norske hellige fjellene.

Etter dyp selransakelse forsto hun at urkulturen lærer henne å reetablere Hellige Forhold til naturen. Hun forsto at det var Akerselva, Os-Los,  elv som ledet henne tilbake til sine egne urrøtter i Maridalen og Ullevålseter i Oslo. Etter mange års tett samarbeid med maori og vann sjaman Erena Rhose, vil hun jobbe for vannets personrettigheter, inspirert av elva Wanganui.

Hun tror at det verden trenger er at de vestlige menneskene gjenoppretter hellige forhold til Naturen i dialog og gjensidighet.

Fra dette skapende stedet kan vi ta de riktige valgene og ikke jobbe fra et reaktivt sted, der vi kun slukker branner.

Å gi vannet rettigheter er ikke bare politisk og spirituelt riktig, det er en kunst som opphøyer vår humanitet og setter oss på den riktige plassen i økosystemet. Ved å gi Akerselva eller Eidsfoss personrettigheter sender ut et sterkt signal fra et vestlig folk om en annen tilnærming til miljøkampen.  Dette juridiske rammeverket kan, i sin tur, være referanse for andre landskap og entiteter verden over.

Dele dette arrangementet

bottom of page