top of page

Hvem er Sarahkka?

Sarahkka er ei samisk ildgudinne, "fødsels gudinnne" Hun bor under ildstedet. Både menn og kvinner ofrer til Sarahkka, Sarahkka står for transformasjon og kjærlighet. Vi kan påkalle Sarahkkas hjelp når vi er ute i naturen og sitter rundt et ildsted, eller når vi trenger kraft og mot til å gå gjennom en "ny fødsel" både inni oss og utenfor. Hun kjenner igjen smerten alle er bærer av, det er fordi hun selv har gått gjennom den samme lidelsen, derfor er Sarahkka kjærlig, nær og alltid tilstede. Ved å helle kaffe skvett, eller annet drikke når vi sitter rundt et bål, direkte på bålet, er å vise takknemlighet at vi får bruke ildstedet og at vi gir noe tilbake ved å bruke naturens goder, det er på en måte en ofring, takknemlighet. Vi kan ofre vår smerte, sorg, eller bare dele gode opplevelser med henne. Når vi joiker Sarahkka så hører hun oss og er alltid tilstedeværende hvor hen i verden vi tråkker våre spor. Hun er med oss i ånden.

1 042 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page