Hvem er Sarahkka?

August 15, 2015

 

Sarahkka er ei samisk ildgudinne, "fødsels gudinnne" Hun bor under ildstedet. Både menn og kvinner ofrer til Sarahkka, Sarahkka står for transformasjon og kjærlighet. Vi kan påkalle Sarahkkas hjelp når vi er ute i naturen og sitter rundt et ildsted, eller når vi trenger kraft og mot til å gå gjennom en "ny fødsel" både inni oss og utenfor. Hun kjenner igjen smerten alle er bærer av, det er fordi hun selv har gått gjennom den samme lidelsen, derfor er Sarahkka kjærlig, nær og alltid tilstede. Ved å helle kaffe skvett, eller annet drikke når vi sitter rundt et bål, direkte på bålet, er å vise takknemlighet at vi får bruke ildstedet og at vi gir noe tilbake ved å bruke naturens goder, det er på en måte en ofring, takknemlighet. Vi kan ofre vår smerte, sorg, eller bare dele gode opplevelser med henne. Når vi joiker Sarahkka så hører hun oss og er alltid tilstedeværende hvor hen i verden vi tråkker våre spor. Hun er med oss i ånden.  

 

Please reload

Featured Posts

Om chakraer

May 29, 2015

1/1
Please reload

Recent Posts

December 21, 2017

December 14, 2017

December 8, 2017

August 4, 2017

December 8, 2016

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Kontakt oss

  Sørkedalsveien 90 0352 Oslo
 

Følg oss

  • w-facebook

Telefon: 95 11 21 93

Oraganisasjonsnummer: 991894632