top of page

Lørdag 15. juni 2024, 12:30 – 13:30

Sted: Barneparken

 

Lær å kaste lasso som en reindriftsutøver!

Lørdag 15. juni 2024, 14:00 – 15:00

Sted: Barneparken

 

Lær grunnleggende knivbruk. Vi spikker og lager noe. Passer for barn over 4 år. 

Søndag 16. juni 2024, 11:00 – 12:00

Sted: Barneparken

 

Går på norsk og samisk!

 

Ruth Mari Brinis holder en artig og spennende forteller- og joike stund. Hun har kjente og artige fortellinger for barn. Mari har førskolelærerutdanning og har i mange år jobbet med barn og derfor holdt mange slike stunder. Mari fremfører disse samlingene på en engasjert og spennende måte.

 

I denne samlingen kan man joike og synge samiske sanger. Ta med barnet og kom å bli med på en spennende eventyr verden. Velkommen!

Søndag 16. juni 2024, 12:00 – 13:00

Sted: Barneparken

 

Kom og hør samiske sagn og joiker, og lær harens joik!

June Sommer Strask er en anerkjent forfatter, kunstner og artist/joiker med dype røtter i den samiske kulturen. Født i Finnmark og oppvokst i Harstad, har June alltid vært fascinert av fortellinger, kunst og musikk. Hennes kreative reise har ført henne gjennom en mangfoldig karriere som har berørt både barn, ungdom og voksne.

Hun er kjent for sine tospråklige barnebøker, utgitt både på nordsamisk og norsk, som gjør det mulig for barn å oppdage og lære samtidig som de leser.

Søndag 16. juni 2024, 15:00 – 15:45

Sted: Paviljonglunden

 

Bli med på en fantasireise ut på vidda, inn i frodige skoger, buldrende fosser og ned i underverdenen! Utmerket for både barn og voksne.

Usynlige grenser er en musikk- og fortellerforestilling. Den bygger på et samisk eventyr om den magiske underverden, der Saajve-folket trenger menneskenes hjelp, og på fortellingen om en gutt som lever fanget i en bjørnekropp.

 

Usynlige Grenser undersøker de usynlige grensene som finnes mellom mennesker, dyr og andre vesener. Eventyrenes verden speiler temaer fra hverdagen som mobbing, utenforskap, og samarbeid, og større temaer som symbiose og grenser mellom menneskenes og dyrenes verden.

Usynlige grenser er en levende forestilling med røtter i samisk historie og kulturforståelse. Den er både alvorlig og leken, og høyst relevant i dag. Forestillingen er omsluttet av en stemningsskapende og enkel scenografi, og er et møte mellom kulturarv, figurteater og nyskapende fortellerteater og Torgeir Vassviks joik, strupesang, naturlyder og tradisjonelle instrumenter.

Book Cover Ideas (3).png
Book Cover Ideas (2).png
bottom of page