top of page

Gammel og ny tro

Gammel og ny tro

Liksom svanen sang solens avskjedssang således var svartrosten bebuder av sommerens komme. Juni er i emning, det er varmt sørpå og det har vært varmt mange uker i strekk. Nå starter ferskvannsfiske i nord, og langs veiene selges duodji. Jeg kjørte over dovrefjellet etter forrige kurshelg jeg hadde i Trondheim, der stoppet jeg og kjøpte en liten fløyte som var laget av bjørk med to fugler sittende oppå fløyten, fløyten har lignende lyd som når uglen hoier i skogen.

I finnmark vokser løvetann (vuoddjalieddi) seg fin om sommeren kjent som ugressmiddel over hele Norge. Jeg betrakter løvetann som solen, den vokser seg frem og presser seg gjennom om det er betong eller steinheller utenfor. Den har kraft, styrke og mot. Løvetann er en hardfør plante. Den strekker seg mot solen og lukker sine blader når det går mot kveld, natt. I takt med sin rytme spirer og gror den overalt. Planten er brukt mye som medisin mot forskjellige lidelser.

Snart er det midtsommer natt. Sommersolverv er sommeren høydepunkt. I gammelt av feiret og æret man solen, tilba solen så dyrene og gressveksten skulle gi godt år til drektige dyr og god melkesommer samt at reinsdyrene skulle få gode avlinger og god næring. Slik kan vi takke solen for fruktbarhet, vekst, kreativitet og kjærlighet i våre egne liv. Vi kan ære solen ved å takke det vi har mottatt gjennom våren og sommeren, det vi har sådd hittil. Du er solens datter og solens sønn, slik er du vevet inn i den store livsveven. Solen representer ånden, det maskuline, kilden til alt liv. Du kan se deg selv være forbundet med jordas hjerte og solens kraft. Fyll livet ditt med det du ønsker, husk det sinnet fokuserer på, skaper tankeformer.

Nå kan vi nyte sommeren, gå barbent ute i naturen og kjenne jordsmonnet under føttene. Gå ut i naturen er den største gaven man kan gi seg selv og helt gratis. Økologisk livsstil er å opprettholde balansen ute i naturen, men like viktig å opprettholde, vedlikeholde indre sjelelig balanse inn i oss selv. Hvordan kan du leve på en måte som føles balansert og allikevel spenningsfylt? Fredfylt, med glede og inspirasjon? Når du kontrollerer energien så svekkes tilstanden og du føler deg mindre levende, når du våger å slippe kontrollen så blir du mer eksisterende og full av ablegøyer som røyen i vannet.

Neste sjamankurs/ utdanning trinn 1 starter i Oslo 13 og 14 august-16, følg med på hjemmesiden for kurs/ utdanning.

Mvh

Astrid Ingebjørg Swart

62 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page