top of page

Indre storhet


Indre storhet

For noen år siden var jeg på julekonsert. Da fikk jeg høre historien om piken med svovelstikkene. Husker enda den dag i dag, om fortellingen og hvordan den ble framstilt, et mesterverk men også en skjør og ulykkelig historie om en liten pike som fant seg en krok mellom to hus for å varme seg. Høyt oppe på himmelen så hun stjernene lyse og en av dem falt ned og laget en lysstripe av ild på himmelen. Hennes mormor hadde fortalt når en stjerne dør, så døde et menneske, og slik endte denne historien at hun ble hentet av selveste mormor og de fløy avgårde i lys og glede. Hun var ikke ensom lenger. Kun kroppen som lå igjen på steintrappen var frosset fast, men hennes sjel døde ikke. En gripende fortelling der mormor henter sitt eget barnebarn opp til det himmelske hjem. Hun var det eneste som så henne, og hun kom henne i møte med sin hjertevarme.

Desember måned er en påminnelse om å ta vare på og vise indre storhet for hverandre. Det er en tid hvor ensomheten er på sitt største, og enda i et land hvor oljepengene flommer ut i gatene. Vi skulle egentlig ikke hatt fattigdom og ensomhet i en slik rik velverdstat. Men ensomheten er stor, og noen viser ikke frivillig sin indre isolasjon, fordi vi skal være utad så lykkelig. Før eller senere vil vi alle kjenne på ensomhet, vi fødes til dette rike av ensomhet og vi dør alene.

Vi kan vise indre storhet til vår egen avsondrethet og gi næring til den ensomme som aldri ble sett eller hørt. Vi kan skape ild i mørke for andre medmennesker så deres vei for en glimt av lys i den aller mørkeste tiden. Gjennom vår egen raushet kan vi vekke medlidenhet med andre. Hva med å være den som strekker ut en hånd til den som trenger deg aller mest, en fremmed på gaten, en som ikke har så mye slik piken med svovelstikkene i historien.

Ute er bakken og grenene omringet av rim, men solen er raus og leker med sine solstråler en kald desemberdag.

La varmen fra deg smelte andres snøkorn og rim, så de kan få tilgang på å kjenne gleden av å være til, i nærvær av din indre storhet.

 

Neste nybegynner sjamankurs i Skien er 28 og 29 januar-17 Nybegynner sjamankurs i Oslo 4 og 5 februar-17 Nybegynner sjamankurs i Trondheim 6 og 7 mai-17

Kursene blir lagt jevnlig ut på nettsiden, følg med.

Gratis frakt ved bestilling innen 15 desember. PS: Gi beskjed ved bestilling om fri frakt. Sarahkkas Veiviserkort kun 380kr

Lev i fred, eale rafis.

Mvh

Astrid Ingebjørg Swart

170 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page