top of page

Bjørnen beveger seg ut av hiet


Cuoŋumánnu April måned

April måned er godt i gang og klar til å pakkes opp som en gave. Våren er en gave i seg selv med alt som venter på å springe ut. Bjørnen ligger fortsatt i hiet og venter på å våkne opp fra den lange vintersøvnen. "Før i tiden ofret man til jaktguden før man dro på bjørnejakt. Jaktguden var bjørnens beskytter, men beskyttet også jegeren i eldre tider så han ikke ble drept. Før i tiden så anså man bjørnen som hellig, og da anropte man ikke navnet på bjørnen men kalte den for kallenavn som bestefar. I tidligere tider brukte man bestemte organer av bjørnen mot enkelte type lidelser. Når jegerne så vendte hjem igjen, fremførte de en rituell sang og hyllest før de drepte bjørnen og påfølgende skjedde også etter bjørnefangsten, det var for å ære ham. Hele bjørnejakten gikk omstendelig og ordentlig for seg". Kilde: samekulturen

Nå kan vi glede oss til en ny vår. Ute bader solen landskapet med sine tømmerstråler og leker med bladene og bakken. Våren er underlig og gir oss følelser og tanker, når det spirer og gror utvendig som innvendig. Et dikt skrevet av Karin Boye heter “Ja visst gjør det vondt når knopper brister”. Knopper kan også skape sår og smerte, når noe nytt skal fødes frem. Det som skaper bevegelse og forandring kan i seg selv være, forløsende men det kan også være smertefullt. Da kan vi oppdage underveis at de indre rom ikke lenger har sin funksjon, og kanskje har de med tiden også blitt for små å tilbringe tiden inni. Når vi er i ferd med å lukke gamle dører, så åpnes det en ny gyllen dør til nye og uante muligheter. Et valg man står i eller har nettopp tatt, er i seg selv en forvandling. La april måned bli starten på en ny livsyklus i ditt liv, der du kan plante et nytt “frø” inni deg og skape en ny bevissthetsutvidelse.

 

Jeg har lagt sjamankursene ut på nettsiden. Den første sjamankurset er i Trondheim den 6. og 7. mai 2017. Der er det fortsatt tre plasser ledig. Du kan også følge med på hjemmesiden fortløpende.

Sjamankurs den 28. og 29. mai 2017 i Oslo Sjamankurs den 10. og 11. juni 2017 i Skien

Jeg skal holde foredrag om samisk sjamanisme på Eldorado bokhandel i Oslo den 10.05.17 kl. 1700-1800. Etter foredraget er det mulighet å kjøpe Sarahkkas kort. Du er velkommen til høre på og det er gratis inngang.

 

Sarahkkas kortene i media

Sarahkkas-kortene fikk god start i 2017. Først på firestjerners middag i januar på TVNorge og ikke lenge etter kunne de ses på God morgen Norge på TV2. Det var veldig hyggelig å få en slik fin start på det nye året.

Eale dearvan, lev i fred

Mvh

Astrid Ingebjørg Swart

173 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page