top of page

Vintersolverv


Vintersolverv 21.desember-17 er avlyst som skulle være på Skotselv. Følg med på aktivtetskalender så legger vi nye oppdateringer der.

Solsnudag, det betyr at vi går lysere tider i møte. En tid for avslutning og en tid for ny begynnelse. Vi feirer solens tilbakekomst og at dagene blir lysere og lengre etter vintersolverv.

​Solen har alltid vært sentral i samisk historie, man ofret til den kraftfulle solen for at den skulle gi gode forhold for reinsdyrene med godt beite. De gamle samene var avhengige av kosmos og de betraktet levende og døde på lik linje, fordi de forsto at alt er besjelet og alt er like virkelig. Det ble sagt at reinsimlen kom til jorda med en solstråle for å belyse mennesker med sin varme og nestekjærlighet. Vintersolverv kan vi feire som en fødsel, det man har vært “svanger” med kan fødes ved solens tilbakekomst, vi markerer “død men også fødsel” Det kan skje både i den indre og ytre arena.

Vintersolverv er en tid for å ta farvel med det som ikke er fruktbart lenger, det som har gått ut på dato. Dagen kan brukes som refleksjonrom, slik at du etablerere et stille rom inne i deg selv. Dette er årets korteste og mørkeste dag, og tidspunktet er fint til å evaluere og reflektere. I ditt dypeste sinn kan du lage mange veier innover for så å gi slipp på noe du vil legge bak deg. Dagen kan brukes til å avslutte og gå videre fra fortiden, dette er en tid for å si farvel og ønske noe nytt velkommen.

Jeg er forandring, og endringen skjer når jeg aktivt går inn og kaster solens lys på den mørkeste dagen. Slik kan vi se oss selv i naturbilledlige omgivelser, slik at vi virkelig opplever hvordan vi blir i ett med og en del av landskapet.

Ha en fin adventstid

Mvh

Astrid Ingebjørg Swart

Sjamankurs 2018

Trinn 1 Skien 3 og 4 februar-18

Trinn 1 Elverum 7 og 8 april-18

Trinn 1 Tyskland 12 og 13 mai-18 Trinn 1 Oslo 9 og 10 juni-18

Følg med på hjemmesiden for kurs/ utdanning og aktiviteter. Datoene er oppdatert.

203 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page