top of page

Naturens helbredende kraft

Naturens helbredende kraft Året med Covid-19 har gitt oss lærdom og innsikt på mange plan, med nedturer og oppturer. Det har vært så fint å lese alle innleggene som blir delt på Facebook. De viser engasjement, og de forteller at vi mennesker har en stor evne til å ta vare på hverandre og at nærhet kan eksistere og vokse sterkere selv om vi kan være langt unna i fysisk avstand.Det frodige landskapet utenfor stuevinduet minner meg hver eneste dag på at når solen står opp, er vi forbundet med alt det guddommelige som vi finner i trærne, mosene som dekker steinoverflaten, jorden som vi er i kontakt med hvert sekund. Også gamle mosegrodde stubber yrer av liv. Himmel og jord, luft og vann bygger livet og støtter alle våre prosesser vi står i. Never på tærne som vinker i vinden sier til den som lytter til og ser naturen: "Ta meg i bruk." Naturen gir oss evigvarende ressurser, og den fornyer seg selv hele tiden.

Naturen er læremesteren vår, som veileder mennesker i hvordan leve i tråd med alt det vakre som vi er omgitt av. Naturens sykluser former og føder livet, og de fortsetter selv om vi føler stillstand. Nå er vi i envårmåned. Naturen skaper seg selv, skaper vekst og gir slipp når tiden er moden, og den tilsynelatende død skaper grunnlaget for ny fødsel i en evigvarende sirkel og spiral. Naturen er syklisk, og prinsippet om sykluser finner vi også inni deg og meg. I det naturgitte landskapet skjer det hele tiden forandring. Naturen minner oss på at vi er en del av alt dette, vi kan strekke oss mot solen og føle en tilhørighet.

Oppsøk naturen. Len kroppen din mot et tre som du tiltrekkes av, forestill deg at treets greiner løfter vekk byrdene og skaper en ny jord inni deg. Forestill deg månen, lytt til månegudinnens strofer, legg deg i din fantasi på elven og la deg bli ledet til reinens rike, bli en del av klanen og lær brudgommen å kjenne. Nå kan du danse med sol og måne ogføle en sterk forbindelse med hjertet. Bli født på ny.


Ha en fin vår.


Mvh

Astrid Ingebjørg Swart

165 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page